Selecteer een pagina

Over Barbara van Blijswijk

Z

Laagdrempelig

Z

Persoonlijk

Z

Motiverend

Z

Betrokken

Z

Direct toepasbaar

Z

én leuk

Barbamama en ‘worklollic’

Hoi! Ik ben Barbara, geboren en getogen in Hellevoetsluis en op mijn 18e naar Leiden verhuisd om daar een spetterende studententijd tegemoet te gaan en verliefd te raken op de grachten en gezelligheid van de stad. Inmiddels woon ik langer in Leiden dan in Hellevoetsluis, zo verraad ik mijn leeftijd stiekem, woon er met mijn partner en kinderen en is werk nog steeds mijn hobby.

Mijn verhaal

Ik studeerde Pedagogische wetenschappen aan de Universiteit Leiden. Na het behalen van mijn Bachelor heb ik naast het volgen van de master Orthopedagogiek in Leiden mastervakken aan de UvA Amsterdam gaan volgen en in de avonduren was ik te vinden in de Koninklijke Academie van Beeldende kunsten in Den Haag.

Barbara

Keuzes maken is nooit mijn sterkste kant geweest, het liefst deed ik dan ook alles tegelijk. Toen ik ook nog kon gaan werken als coach voor een mooi project ‘Een goed begin’ bij de afdeling neuropsychologie en ik vervolgens zwanger werd, leerde ik dat ik niet meer alle ballen in de lucht kon en wilde houden. Ik koos voor mijn gezin en bleef daarnaast werken.

Het coachen in veel verschillende gezinssituaties was leerzaam, nooit saai en heel uitdagend. Ik was heel veel binnen en merkte ik dat ik meer wilde betekenen voor mensen.

Ik herinnerde ik me weer wat ik wilde in mijn leven; mensen helpen om het beste uit zichzelf te halen en blijer met zichzelf te kunnen zijn.

Zelf ben ik sinds mijn 8e bezig met kinderen die aanliepen tegen problemen. Deze kinderen zocht ik op bij mijn moeder in de klas, zij is haar hele leven met hart en ziel leerkracht geweest en zij liet mij mijn gang gaan met kinderen waarbij ik intuïtief aanvoelde dat zij wat steun en aandacht konden gebruiken. Ik leerde toen dat ik door goed luisteren en kleine adviezen al verbetering kon aanbrengen in de belevingswereld van kinderen. Het was het begin van wat ik nog steeds dagelijks toepas.

Sindsdien ben ik bijna dagelijks bezig met zelfontwikkeling. Zij het door boeken te lezen of podcasts te luisteren of cursussen en meditaties te volgen.

Verder woon ik in Leiden met mijn partner en onze 4 kinderen. Ik houd van hardlopen en krachttrainen, yoga en mediteren, schilderen en lezen, goed eten en wijntjes, vakanties en zeilen, wandelen en natuur, familie en vrienden.

Opleiding en cursussen

  • BSc Pedagogische Wetenschap/ Pedagogical Science (Universitair)
  • Kunstacademie Den Haag
  • Voedingscoaching AFN